Триває офіційний візит делегації українського парламенту на чолі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином до Польща. У програмі візиту — зустрічі з Президентом Польщі Александром Квасневським, Маршалком Сейму Мареком Боровським, Маршалком Сенату Лонгіном Пастусяком, міністром закордонних справ Влодзімежем Цімошевичем.
У складі делегації Верховної Ради — голова парламентського Комітету у закордонних справах Дмитро Табачник, співголова депутатської міжпарламентської групи зі зв’язків із Польщею Володимир Макеєнко, Голова Верховної Ради Криму Борис Дейч, депутати українського та кримського парламентів.
Міжпарламентські зв’язки України та Польщі активно розвиваються вже не перший рік. Нині в парламенті ІV скликання діє група з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща, до якої входять 43 народні депутати. Польсько-українська міжпарламентська група налічує 39 депутатів Сейму та сенаторів (у Польщі — двопалатний парламент). Керівники обох депутатських груп та парламентарії України й Польщі вже не раз зустрічалися під час кількох двосторонніх та міжнародних форумів. 22—23 листопада у Варшаві має відбутися чергове засідання Україно-польського форуму у форматі конференції «Європейські прагнення України». На порядок денний цієї конференції буде винесено бачення українськими та польськими парламентаріями процесів, пов’язаних із розширенням Європейського союзу, а також обговорення можливих шляхів майбутнього парламентського розвитку в Україні та Польщі.
Депутати Верховної Ради України та Сейму і Сенату Республіки Польща також активно співробітничають у міжнародних парламентських організаціях, зокрема, Парламентській асамблеї Ради Європи, Парламентській конференції Центральноєвропейської ініціативи, Парламентській асамблеї ОБСЄ, Міжпарламентському союзі.