ВАТ «Вінницям’ясо» чи не єдине в державі, де вдалося зберегти цілісним виробничий комплекс — усі п’ять м’ясокомбінатів залишилися у складі акціонерного товариства на правах структурних підрозділів. Жоден з них не зупинив виробництво. Навпаки. За десять місяців нинішнього року вже виробили продукції більше, ніж за весь минулий рік. Голова правління товариства, депутат обласної ради Микола Дмитренко вважає, що справи ладяться насамперед тому, що підприємства тримаються разом. Є можливість акумулювати кошти — більш як сто тисяч доларів нинішнього року витратили на придбання нового холодильного обладнання. Тим самим вполювали одразу двох зайців — поліпшилася якість продукції і водночас досягли економії електроенергії.
Крім двадцяти шести видів ковбас, тут виробляють м’ясні консерви. Нещодавно товариство виграло тендер на постачання їх для Збройних Сил України. До складу об’єднання також входить завод медпрепаратів — їх тут виготовляють понад 20 видів. Сировину для м’ясокомбінатів закуповують не тільки у своїй області. М’ясо охоче пропонують виробники із сусідніх, навіть віддалених від Вінниці регіонів. «Бо платимо дорожче від інших», — впевнений Дмитренко.