Наказ Головного управління державної служби України, Міністерства освіти України, Академії державного управління при Президенті України «Про затвердження Порядку відбору на державну службу перспективних випускників вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації» № 80/625/149 від 30.10.2002 р.
Цей Порядок застосовується в органах державної влади та рекомендований для використання під час проведення відбору на посади в органи місцевого самоврядування. Відбір на державну службу проводиться серед перспективних випускників вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації, які здобувають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем «спеціаліст» і «магістр». Організація відбору випускників здійснюється органами державної влади разом із вищими навчальними закладами. Випускники, які виявлять бажання працювати на державній службі, братимуть участь у конкурсі робіт студентів відповідно до Положення про конкурсний відбір талановитої молоді для навчання за освітньо-професійними програмами підготовки фахівців освітньої галузі «Державне управління» та професійними програмами функціональної спеціалізації «Державна служба» (який затверджено наказом Головдержслужби та Міносвіти від 12.12.2001 р. № 96/799). До конкурсного відбору будуть допускатися випускники, які володіють державною мовою, відзначаються принциповістю, вимогливістю, тактовністю, доброзичливістю та ініціативністю, за обов’язкової умови їх успішного навчання.
Постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Правил ввезення транспортних засобів на територію України» № 1647 від 01.11.2002 р. 
Цією постановою Кабмін надав собі право видавати дозволи на ввезення в Україну для постійного використання автомобілів, що виготовлені вісім і більше років тому. Такий дозвіл уряд даватиме лише у випадках, не передбачених Правилами ввезення транспортних засобів.
Міністерство транспорту України. «Порядок округлення провізних платежів при розрахунках за тарифами Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом України (Тарифного Керівництва № 1)» від 31.10.2002 р.
Затверджений Порядок наводить детальний розрахунок та порядок визначення плати за перевезення вантажів вагонними відправками, в контейнерах, у збірних та універсальних вагонах, на спеціальних платформах, визначення плати за перевезення небезпечних вантажів, за охорону і супроводження вантажів та затримку вантажів, що охороняються, визначення плати за перевезення військових вантажів у вагонах тощо.
Код не потрібен
Маю право на отримання заощаджень у цьому році. Під час звернення до відділення Ощадбанку у мене почали вимагати цілий перелік документів і навіть ідентифікаційний код. Які документи необхідно мати при собі для отримання заощаджень?
Володимир ДЕРЕВ’ЯНКО.
Київ.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про виплату в 2002 році грошових заощаджень громадян України, вкладених до 2 січня 1992 р. в установи колишнього Ощадного банку СРСР, що діяли на території України» № 471 від 05.04.2002 р. кожен вкладник має право отримати 50 гривень (за умови, якщо ця сума не перевищує залишку проіндексованого вкладу). 150 гривень отримують спадкоємці вкладників, які померли в 1997—2002 роках і не отримали компенсацію грошових заощаджень у 1997—2001 роках. Єдині документи, які можуть вимагати від вас працівники відділень Ощадбанку, це — паспорт та ощадна книжка (спадкоємці додають свідоцтво про смерть).
Матеріал підготовлено за інформацією
Державного ощадного банку України.