Цей чоловік часто навідується до Чернівецького корпункту «Голосу України». І завжди з сюрпризами —дивовижними експонатами зі свого щедрого саду. Йдеться про знаного в буковинському краї вченого, фахівця нафтодобувної галузі, колишнього викладача Чернівецького університету, академіка Володимира Горського.
Його пристрасть — садівництво. А вирощує Володимир Федорович нетрадиційні для Буковини культури. Гордість його колекції — ожинове дерево. Ми ж бо звикли, що ожина — це кущ, який трапляється в лісах чи на берегах річок.
Нещодавно садівник прийшов з кетягом незвичайної горобини. Росте вона на Далекому Сході. І лише поблизу села Невежинське. Вчені помітили, що його мешканці рідко хворіють на серцеві недуги. Бо вони постійно вживають цілющу горобину. Вона, як з’ясувалося, містить цілий букет різних дефіцитних вітамінів, що допомагають очищувати стінки судин. Тепер цю рослину культивують і в Чернівцях. Академік Горський (на знімку) прищепив одержаний з Далекого Сходу живець на горобині звичайній — він добре прижився, а віднедавна почав плодоносити.
Чернівці.