«Криворіжсталь» перше серед вітчизняних металургійних підприємств отримало сертифікат відповідності системи керування якістю міжнародним стандартам. Із 500 тисяч тонн металопрокату, що його виробляють на «Криворіжсталі», 350 тисяч йде на експорт. Серед головних споживачів — Алжир, Сирія, Тайвань, США, Італія, Таїланд, Філіппіни, Болгарія, Китай. Нещодавні переговори в Сингапурі засвідчили, що є можливості для розширення продажу криворізького прокату і в цьому регіоні.
Свердловину пробурити —справа хитра
Криворізька фірма «Укрбурвибух» запропонувала освоєну нею нову технологію, що дає змогу значно зменшити вартість та збільшити продуктивність бурильних операцій у залізорудних кар’єрах басейну.
Йдеться про розроблену тут комплексну програму технологічного супроводу гірничорудних долот. За час співпраці з гірничозбагачувальним комбінатом «Криворіжсталі» стійкість долот, що використовуються на бурінні вибухових свердловин, збільшено з 34,3 до 62,2 години, проходка на долото — зі 135,6 до 237 метрів. А витрати на нарізку кожного метра зменшено майже на 20 гривень.
Потрібні молоді інтелектуали
Криворізький науково-дослідний гірничорудний інститут підписав угоду з Оленегорським комбінатом. Криворіжці допоможуть мурманським гірничозбагачувальникам перейти з кар’єрного способу видобутку руди на шахтний. НДГРІ працює за угодами з багатьма містами України —Полтавою, Запоріжжям, Марганцем. У Криму та Закарпатті криворіжці запроваджують сучасні технології видобутку рідкоземельних і дорогоцінних металів.
Будьте здорові у сімейному житті
Іменем міфологічної богині Гестії названо сімейну клініку, що відкрилася в Кривому Розі. Її мета —зберегти та зміцнити гармонію сімейних уз. Адже не таємниця, що це багато в чому залежить від здоров’я подружжя. «Добре діагностуємо — добре лікуємо» — ось девіз клініки. Виконувати це завдання допомагає насамперед сучасне, справді унікальне обладнання.
Ударимо фізкультурою по хворобах
Депутати Криворізької міської ради затвердили комплексну програму розвитку фізкультури та спорту в місті. Останніми роками вдвічі зросла захворюваність дорослого населення. У 85 відсотків дітей, учнів та студентів також проблеми зі здоров’ям. У школах віднині запроваджено три години фізкультури на тиждень, у вузах — не менш як чотири. Підприємствам, де кількість працівників перевищує 500 осіб, рекомендовано мати в штаті організатора фізкультурно-оздоровчої роботи.
Кривий Ріг.