Вечірнє засідання 17 жовтня

На початку вечірнього засідання голова тимчасової лічильної комісії Валерій Мішура оголосив результати таємного голосування про обрання Івана Голосніченка суддею Конституційного Суду. У голосуванні взяв участь 171 депутат, з них «за» — тільки 161. Тож місце судді вакантне.
А от голосування з призначення суддею Верховного Суду народного депутата, голови Комітету ВР з питань правової політики Василя Онопенка було результативне.
Народні депутати ухвалили рішення про дострокове припинення депутатських повноважень Івана Різака, якого нещодавно призначено головою Закарпатської обласної держадміністрації.
Голосування з інших питань безнадійно пробуксовувало. Голова ВР Володимир Литвин кілька разів ставив на голосування пропозицію внести до порядку денного питання про обговорення політичної ситуації в Україні, однак позитивного рішення так і не було прийнято. Представники опозиційної четвірки, відкидаючи закиди у зриві роботи сесії, зазначали: якщо є парламентська більшість, то опозиція неспроможна зірвати процес голосування, а нинішня ситуація у Верховній Раді означає лише те, що проголошеної більшості насправді немає.
Укотре в сесійній залі виникла суперечка з приводу карток, які, всупереч рішенню Конституційного Суду, беруть участь у голосуванні, коли їхніх господарів не те що у стінах парламенту, в Україні немає. Голова Верховної Ради Володимир Литвин доручив секретаріату вивчити можливість блокування таких карток.