50 цистерн місткістю 95 кубометрів для перевезення пропан-бутану відвантажить протягом жовтня до Росії маріупольське ВАТ «Азовмаш». Для підприємства це новий вид продукції, і в Маріуполі його випуск освоєно раніше, ніж у сусідній державі.
Удосконалили машинобудівники і стандартні цистерни обсягом 78 кубометрів, привівши їх у відповідність до вимог Міжнародної федерації залізничників. Вісім місяців нова цистерна проходила випробування на турецькій залізниці, і тепер, після отримання довгоочікуваного замовлення, на підприємстві розпочинають серійне виробництво.
Як повідомили кореспондентові «Голосу України» у прес-службі «Азовмашу», за дев’ять місяців цього року обсяг реалізації продукції досягнув 700 мільйонів гривень — у 2,3 разу більше, ніж за такий же період минулого року. Підприємство залишається лідером машинобудівного комплексу СНД у зростанні обсягів виробництва. Левову частку продукції становлять саме цистерни, зокрема у вересні встановлено своєрідний рекорд — виготовлено 720 цистерн.
На кінець року маріупольські машинобудівники планують довести обсяг випущеної продукції до мільярда гривень. Днями на «Азовмаші» розпочалося підвищення зарплати. У виробничо-промислового персоналу середні заробітки зростуть приблизно на третину і наприкінці року досягнуть рівня 760 гривень на місяць.