Виставка, що відбулася щойно в Центральному будинку художника в Києві, налічувала десятки робіт станкового і декоративно-ужиткового мистецтва сучасної Івано-Франківщини. Натюрморти Наталії Гілязової, малюнки самодіяльних художниць Параски Хоми та Стефанії Сандюк, витвори з дерева Анатолія Овчара, Сергія Бандюка... Походжаючи серед різножанрових, тематичних і абстрактно-формальних творів, прихильники протилежних стилів і напрямів почувалися цілком затишно. Кожен міг знайти щось до душі. Мені не вистачило і двох годин, щоб переглянути все.
...Коли мій батько служив в армії у Карпатах, він бачив, як «вирощуються» гори! Раз на рік місцеві газдині підіймалися кручами, тримаючи в руках крихітні пагони. То були пророслі з насінини смерічки, якими жінки обсаджували схили гір.
Цю батькову розповідь я згадала біля гобелена «Міжгір’я» прикарпатського художника Богдана Губаля. На його килимі гори вигинаються, як стебла квітчастої рослини, зрошені золотозоряним дощем. А може, то з неба в землю падає насіння, з якого потім і проростуть гори.