Те, що усім нам в Україні потрібна своя національна, високодуховна телепродукція, переконана, певно, більшість наших громадян-телеглядачів. Виняток хіба що становлять ті, кому до вподоби жахи, насильство і дикість, яка рясно маячить на екранах телевізорів. Таким залишається лише поспівчувати. Отож, аби виправити таке становище, студія «Укртелефільм» у серпні 2000 року на, як мовиться, голому ентузіазмі і за рахунок власних можливостей почала розробляти концепцію таких культурологічних програм. У березні 2001-го вона отримала могутню підтримку — доручення Президента України про утворення державного телеканалу «Культура» на базі своєї студії. Практика виставила силу-силенну бар’єрів і складнощів, які не так легко подолати. Над усуненням їх і мізкували вчора члени колегії Державного комітету інформаційної політики, телебачення і радіомовлення України.
У результаті вирішено: продовжити активну роботу над утворенням такого каналу, а поки що підтримати співпрацю «Укртелефільму» і Національної телекомпанії щодо підготовки цільових фільмів і програм з питань духовності і культури, яких на рахунку студії уже майже 200.
Не «пройшла» і державна програма «Журналіст», повторне обговорення якої також відбулося на цьому засіданні колегії. Намічено після доопрацювання окремих питань, винести її на остаточне обговорення в листопаді нинішнього року.