Президент України Леонід Кучма 10 вересня візьме участь у всеукраїнських зборах з проблем місцевого самоврядування, що відбудуться в Києві в Українському домі.
Про це вчора на брифінгу повідомив заступник глави адміністрації Президента, керівник Головного управління організаційно-кадрової роботи та взаємодії з регіонами Олексій Іщенко.
За словами О. Іщенка, це зібрання проводиться «для перерозподілу повноважень між центральними органами влади та органами місцевого врядування в бік делегування повноважень держави на місця та забезпечення їх відповідними ресурсами, зокрема, фінансовими, майновими і земельними».
У роботі форуму візьмуть участь представники всіх органів місцевого самоврядування — «від села і селища міського типу до обласних рад», а також представники уряду, голови облдержадміністрацій.
Заступник глави адміністрації Президента України Олексій Іщенко також вважає передчасним запровадження в Україні механізму виборів голів обласних державних адміністрацій.
Він повідомив і про те, що адміністрація Президента України не виносила на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону «Про столицю України — місто-герой Київ», проте вважає, що цей законотворчий акт потрібно вдосконалити.