Учора в Йоганнесбурзі завершився Всесвітній саміт ООН із сталого розвитку, в якому брав участь Президент України Леонід Кучма. Він провів у рамках саміту більш як 25 двосторонніх зустрічей, зокрема з лідерами низки африканських держав. З Президентом Уганди Йовері Мусевен і віце-президентом Гани Альхаджі Алі Махамою Президент України зустрівся вперше. Глава нашої держави висловився за необхідність налагоджувати політичні та економічні контакти з цими країнами і розвивати договірно-правову базу двостороннього співробітництва. Леонід Кучма отримав запрошення відвідати Уганду та Гану з візитами і, у свою чергу, запросив лідерів цих держав до України.
З королем Марокко Хасаном ІІ Леонід Кучма домовився про створення двосторонньої міжурядової комісії з торговельно-економічної співпраці. З Президентом Габону Омаром Бонго обговорив перспективи двостороннього співробітництва, зокрема в металургійній та освітній сферах. Президент Габону високо оцінив внесок України в захист інтересів африканських країн та її готовність співпрацювати з ними.
У рамках форуму глава української держави також зустрівся з Головою Сенату, віце-президентом Аргентини Хуаном Карлосом Макведою. Сторони обмінялися інформацією про стан співробітництва з Міжнародним валютним фондом і висловили потребу розвивати двосторонні торговельно-економічні відносини. З Президентом Союзної Федеративної Республіки Югославія Воїславом Коштуницею Л. Кучма обговорював проблеми євроінтеграції. Обидва президенти, зокрема, зазначили, що розширення Євросоюзу не повинне призвести до появи нових ліній поділу.
З Президентом Монголії Нацагійном Багабанді Леонід Кучма обговорив хід виконання раніше досягнутих домовленостей, а з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим — питання підготовки до чергового саміту СНД, який відбудеться 7 жовтня в Кишиневі. Під час останньої зустрічі сторони також констатували тенденцію до зростання товарообігу між Україною та Казахстаном і обговорили низку питань двостороннього співробітництва.
У Йоганнесбурзі український Президент зустрівся із Президентом Замбії Фредеріко Чілубою