На Запоріжжі перебувала китайська делегація із провінції Чунцин.

Запорізька область нарощує обсяги торгівлі з Китайською Народною Республікою. За підсумками першого півріччя нинішнього року вони становили 78,1 млн. доларів — на 17,37 млн. доларів більше порівняно з часткою зовнішньоторговельного обороту з КНР за аналогічний період минулого року.
Останнім часом Запорізька облдержадміністрація активізувала пошук зовнішніх ринків збуту продукції підприємств регіону. Зокрема, візит запоріжців до КНР у квітні завершився підписанням угоди про співробітництво Запорізької області і китайської провінції Чунцин. Наповнити цю угоду конкретним змістом — мета приїзду китайської делегації на Запоріжжя. Про це заявив віце-губернатор міста Чунцин Ван Хун Дзюй, котрий очолював китайську делегацію.
— Ми ознайомилися з можливостями лише кількох підприємств області, — сказав він, — але вже знайшли спільні точки для взаємовигідної співпраці з ними. Про що й свідчить підписання протоколів про наміри...
Як уточнив голова Запорізької облдержадміністрації Євген Карташов, у регіоні планують створити кілька спільних українсько-китайських підприємств. На одному з них уже цього року буде налагоджено великовузлове складання мотоциклів та моторолерів.
Китайські гості відвідали Бердянськ, побували на відомих підприємствах регіону, де переконалися, що знайшли надійних партнерів для бізнесу.