Схоже, навіть без прогнозів синоптиків уже сьогодні можна стверджувати, що майбутня зима для запоріжців буде тепліша, ніж минулого року. Тоді нормальній зимівлі найбільше дошкуляв незадовільний стан розрахунків за спожиті енергоносії. Підприємства комунальної теплоенергетики так і не розрахувалися повністю до кінця опалювального сезону за спожитий газ. І цю проблему не вирішено й сьогодні...
З поточними проплатами за спожиту електроенергію вдалося упоратися, проте, як і з природним газом, зберігається значна заборгованість за спожите раніше. То чи варто казати, як це позначиться на умовах зимівлі запоріжців?
Вихід, звичайно, є — платити. Проте для цього постачальники і споживачі мають знайти між собою спільну мову.
Досвідом саме такого підходу могла б поділитися міська держадміністрація Бердянська, де вдалося забезпечити вчасність розрахунків за енергоносії у промисловій і комунальній сферах. Взялися тут і за ліквідацію заборгованості населення. В який спосіб? Шляхом укладання договорів з квартиронаймачами та власниками житла. У договорах обумовлюється відповідальність за вчасність розрахунків за житло, спожиті газ, електроенергію, тепло тощо.