Учора відсвяткував свій 60-річний ювілей видатний правознавець, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, директор Інституту законодавства Верховної Ради України Віталій Федорович Опришко.

Значна частина трудової діяльності Віталія Федоровича тісно пов’язана з педагогічною та науковою роботою. А розпочав свій трудовий шлях сільський хлопчина там, де й народився тяжкого фронтового 1942 року, — в селі з дивовижною назвою Стара Оржиця на Київщині. Проте амбіції кмітливого та спритного хлопця потребували реалізації та визнання у ширшому просторі. І після закінчення середньої школи в 1959 році він вступив до Чернігівського кооперативного технікуму. У 1961-му отримав диплом товарознавця і був направлений на роботу у Броварську райспоживспілку (Київська область). Потім працював державним інспектором Управління Державної інспекції з якості товарів і торгівлі Києва, в Ленінському райкомі компартії Києва — інструктором оргвідділу, в Київському державному університеті, Інституті народного господарства (нині Національний державний економічний університет). Люди, які добре знають Віталія Федоровича, підтвердять, що це людина дуже цілеспрямована, наполеглива і, хай вибачить нам ювіляр, уперта (в хорошому розумінні цього слова), віддана праці. А тому, не зупиняючись на досягнутому та, як кажуть, «без відриву від виробництва» навчався на юридичному факультеті Київського університету імені Тараса Шевченка. Подейкують, що навіть здавав екстерном іспити. І, як результат наполегливої праці, оскільки ця людина так само вимоглива до себе, як і до інших, у 1974 році захистив кандидатську дисертацію, 1984-го — докторську.
З 1994 року — з моменту створення — і донині В. Опришко — директор Інституту законодавства Верховної Ради України. Газета не раз інформувала наших читачів про діяльність цього закладу та його керівника. Зокрема, під керівництвом Віталія Федоровича проведено значну роботу із систематизації нового чинного законодавства України, разом з провідними вченими України він готував проект Конституції України, багато інших важливих законопроектів, брав участь у їх науковій експертизі.
В. Опришко має певний творчий доробок. Він — автор понад 170 наукових та інших друкованих праць. Любить працювати з молодими, енергійними людьми. За його підтримки та допомоги захищено вісім кандидатських дисертацій і ще десять готуються до захисту.
Багато хорошого можна було б розказати ще про цю насамперед порядну людину. Порядну  не тільки у ставленні до людей, що його оточують, а й до роботи, науки, справи, якій присвячує життя.
Колектив редакції нашої газети приєднується до всіх щирих побажань, присвячених ювілярові, і бажає йому надалі залишатися бадьорим та молодим духом, не поступатися своїми принципами, приносити своєю працею користь суспільству і отримувати задоволення від зробленого та достойне визнання досягнутого.