Сорок тонн(!) харчової олії витекло з цистерн внаслідок техногенної аварії, що сталася у Вінниці. За даними міліції, вночі хтось підрізав шланги у десяти ємкостях, що були на території приватного підприємства «Вінтар». А на ранок вулиці Некрасова. Ленінградська, Артема, Шмідта та Верхарна виблискували від масляної рідини. Щоб уникнути аварійної ситуації, було зупинено рух транспорту. Проїжджу частину засипали піском та гравієм. Тим часом окремі мешканці будинків спішно черпали пролиту олію, наповнюючи нею найрізноманітніший посуд.
Саме тому комісія з питань техногенно-екологічних ситуацій та міська санепідемстанція звернулися до вінничан із застереженням не купувати олію у незаводських упаковках. А також утриматися від придбання на ринках продуктів харчування приватного виготовлення із використанням олії.
Одна з версій, що її розглядають правоохоронці, розслідуючи причини аварії, — усунення з ринку небажаного конкурента: на підприємстві «Вінтар», з’ясовується, олія була найдешевшою у місті.