Прем’єр-міністр України Анатолій Кінах повідомив, що приватизація «Укртелекому» переноситься на 2003 рік. Ця заява пролунала на засіданні з питань приватизації та ефективного управління корпоративними правами.

Що ж спонукало уряд не поспішати з приватизацією монополіста в галузі зв’язку? Тим паче, що на початку липня відбулася презентація ВАТ «Укртелеком» у Лондоні і, за словами віце-прем’єр-міністра Василя Рогового, викликала значний інтерес з боку потенційних інвесторів.

Проте Кабінет Міністрів України дійшов висновку, що нині не найкращий час для продажу стратегічного підприємства. Оскільки потенційні покупці — провідні світові телекомунікаційні компанії — переживають не найкращі часи. А тому, вважає Анатолій Кінах, «поточні умови не відповідають національним, економічним і фінансовим інтересам України».

Прем’єр-міністр переконаний: такі підходи потрібно застосовувати до приватизації інших стратегічних підприємств. Бо, за його словами, «головна мета приватизації» таких об’єктів «це підвищення обсягів інвестицій для структурних змін в економіці України, формування ефективних власників і менеджерів».

І справді, у таких випадках найкращий принцип: поспішай повільно, бо в кожного — і продавця, і покупця — свої інтереси. І головне — не продешевити, не віддати ласий шматок за безцінь.