Політики, які вважають себе опозиційними, продовжують дискутувати довкола акцій протесту, що плануються на осінь. Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз заявив, що метою осінніх акцій протесту є не розподіл посад, а зміна системи влади, добровільна відставка Леоніда Кучми з посади Президента України.
У переданому УНІАН коментарі О. Мороза стосовно висловлювань лідера КПУ Петра Симоненка про участь комуністів в осінніх акціях протесту, лідер соціалістів наголошує, що ініціатори акцій, у тому числі П. Симоненко, «ніде не обговорювали кандидатур на різні посади», і не це є «умовою і метою спільних дій».
За його словами, у разі зміни системи влади відкриваються «широкі можливості для реалізації перспектив різних кандидатів на різні посади, в тому числі й від комуністів», але «це не тема сьогоднішнього дня».
Лідер соціалістів зазначає, що принципові позиції лідера комуністів, викладені в заяві, «цілком прийнятні» і можуть бути предметом обговорення. Тим більше, зазначає О. Мороз, вони вже попередньо схвалені в політичній частині проекту угоди про спільні дії опозиційних фракцій парламенту та відображені в проектах законів, що вносяться на його розгляд.