Управління юстиції в Запорізькій області зареєструвало ще одну організацію — «Громадський рух за права жителів регіону розташування Запорізької АЕС». Вона ставить за мету домогтися введення 50-відсоткової оплати електроенергії для мешканців 30-кілометрової зони атомної станції. Вже нині рух налічує понад дві тисячі осіб. Створено дев’ять відділень організації в населених пунктах зони, ще 20 поселень області висловили свою готовність приєднатися.
— В енергетиці діє принцип: що далі споживач від енергоблока, то більші витрати на транспортування електрики, — зазначив лідер новоствореної організації, народний депутат Володимир Бронніков. —Тоді чому мешканці Енергодара або Іванівки, котрі живуть просто під ядерним реактором, повинні платити за кіловат стільки само, як і мешканці Ялти або Ужгорода?
Окрім того, на території області розташовані найбільша теплова і гідроелектростанція. Тож люди живуть в умовах підвищеного техногенного навантаження і повинні мати справедливу компенсацію. Ніхто не скасовував ст. 12 Закону України
«Про використання ядерної енергії і радіаційну безпеку». Але вона не діє. І завдання руху домогтися, щоб принаймні чинні закони і постанови Кабміну почали працювати.
Запорізька область.