Місця ці навіть у мальовничому Іршавському районі особливо привабливі. Тут, у долонях гори Бужори, річка Синявка напрочуд прозора і грайлива. У ній навіть риба царська водиться. Місцина ця в урочищі Кам’янка опоетизована в народі й оспівана Іваном Поповичем — звідси до його рідного Осоя рукою подати. Саме тут відзнято декілька документальних фільмів про талановитого співака й композитора. А ще є в Кам’янці джерело мінеральної лікувальної води. Додайте до цього настояне на різнотрав’ї цілюще гірське повітря — і кращого місця для відпочинку шукати годі.
Свого часу Кам’янку облюбували ризькі радіоелектронники і звели кілька дерев’яних котеджів. А десь п’ять літ тому Шевченківська райдержадміністрація нашої столиці вирішила облаштувати тут місце для оздоровлення київських школярів. Так серед букових лісів виросли два казкових дерев’яні тереми. Закінчується будівництво третього.
— У їх зведення кияни вже вклали вісімдесят тисяч гривень, — розповів заступник голови Іршавської райдержадміністрації Євген Савко. — І мають намір розширити зону оздоровлення дітей.
Нещодавно в Іршаві побував голова Шевченківської райдержадміністрації Микола Харитончук. Він ознайомився з підготовкою дитячої бази відпочинку школярів, навідався в сусіднє гірське село Чорний Потік, де в гуртожитку місцевої школи теж відпочиватимуть юні кияни. Укладено угоду оренди приміщення на кілька років. Придбано меблі, закінчується ремонт приміщення. Тож в Іршавському районі наразі в одну двотижневу зміну зможе оздоровитися 100 дітей, а за період літніх канікул — 450.
— Не обминули ми нагоди ознайомити київських друзів і з продукцією, що випускається на промислових підприємствах району, — продовжив Євген Савко. —Можливо, вона знадобиться киянам, і тоді наше співробітництво стане тіснішим та пліднішим. Що ж до відпочинку дітей, то ми робитимемо все, щоб вони почувалися в нас як удома.
Закарпатська область.