Як повідомив «Інтерфакс-Україна», до Верховної Ради і адміністрації Президента відряджено представників Міністерства внутрішніх справ. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, підписаному прем’єром, капітан міліції Олег Долженков прикомандирований на Банкову, а полковник міліції Сергій Остапець — в апарат Верховної Ради, обох їх залишено на обліку кадрів МВС.
І далі в повідомленні роз’яснено. Кабінету Міністрів указом Президента дозволено, як виняток, вирішувати питання тимчасового відрядження в адміністрацію Президента, секретаріат уряду, центральні та місцеві органи виконавчої влади працівників органів прокуратури, податкової і митної служб для обіймання посад, пов’язаних з розв’язанням проблем боротьби зі злочинністю і роботою з правоохоронними органами. Нагадує агентство і мету президентського указу, яка полягає в боротьбі зі злочинністю і розробці пропозицій з поліпшення діяльності правоохоронних органів.
Кабінету Міністрів доручено затвердити умови оплати праці таких працівників, зокрема збереження за ними зарплати за попередньою службою, якщо за місцем відрядження вона менша.
І зовсім короткий коментар.
Цікава логіка цієї «відряджальної акції». Адже «пропозиції для поліпшення діяльності», напевно, мали б розробляти на місці — в самих правоохоронних органах. А якщо цього недостатньо, то застосувати «зворотне відрядження»: в адміністрації Президента та інших компетентних установах багато кваліфікованих спеціалістів у галузі «поліпшення і посилення».
А так, чого доброго, хтось запідозрить, що відряджені з МВС вивчають стан злочинності у «гарячих точках» на Печерську. Зі збереженням старої зарплати «тихо копають» — як «живуть-поживають і добра наживають» тим, хто одержує копійки навіть порівняно з міліціонерами.