Семеро озброєних чеченців було затримано минулої суботи за порушення грузинсько-російського кордону. Всі вони, у тому числі й поранені, доставлені в Тбілісі.
Затримані стверджують, що брали участь у недавніх боях в Ітум-Калинському районі Чечні й були «видавлені» російськими військовими в Грузію. У прикордонному департаменті Грузії висловили здивування, що група чеченців порушила кордон на тому напрямку, де прикордонна служба РФ зміцнила пости.
Нині чеченці перебувають у Республіканській лікарні грузинської столиці. Як заявив журналістам начальник слідчого управління МДБ Грузії Малхаз Салакая, група чеченців за грузинським законодавством обвинувачується в незаконному перетинанні кордону, зберіганні і носінні зброї та боєприпасів. М. Салакая також підкреслив, що чеченці можуть бути видані російській стороні, якщо вони розшукуються за скоєння тяжких злочинів Генеральною прокуратурою Росії. Найближчим часом Ваке- Сабурталинським судом Тбілісі буде розглянуто питання про попереднє ув’язнення затриманих, після чого вони продовжать лікування в тюремній лікарні.
Міністр державної безпеки Валерій Хабурдзанія цілком припускає, що, крім затриманих, до того району могли проникнути й інші групи. Проте точно встановити це поки що не вдалося.
Тим часом у неділю вранці кілька літаків Су-25, що вторглися в повітряний простір Грузії з північного напрямку на чеченській ділянці кордону, з третьої до п’ятої ранку  завдавали ракетно-бомбових ударів у районі гори Чонто. За два кілометри від кордону з Росією знайдено три авіабомби, що не розірвалися. Жертв немає. Це вже четвертий випадок порушень.
Тбілісі.