Із першого січня наступного року в Одесі буде вже не вісім, як нині, а тільки чотири райони — Київський, Малиновський, Приморський та Суворовський. Таке рішення прийняла сесія міськради. Новий адміністративно-територіальний поділ депутати вважають початком серйозного вдосконалення системи управління містом та наближення органів самоврядування до виборців.
Досі в кожному з восьми районів Одеси мешкала далеко не однакова кількість людей (різниця в кілька разів). Райдержадміністрації мали куці повноваження, тож навіть у незначні питання часто доводилося втручатися міській владі. Тепер у кожному з районів мешкатиме близько 250 тисяч осіб, на кожні 50 тисяч мешканців плановано створити округи, адміністрацію яких буде наділено всіма необхідними повноваженнями для розв’язання насущних проблем. Це, однак, не призведе до збільшення витрат на чиновницький апарат.
Стосовно назв районів, то тут депутати просто прислухалися до думки виборців, які взяли участь у так званому вуличному голосуванні: більшість опитаних одеситів висловилася за збереження вже існуючих назв «базових» районів, до яких приєдналися б території решти.
Одеса.