Реакція українських політиків на катастрофу у Львові була різною. Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко пропонує скликати позачергову сесію Верховної Ради. За інформацією прес-служби фракції БЮТ, Ю. Тимошенко виступила за заборону всіх подібних акцій та шоу, а також запропонувала створити парламентську слідчу комісію з розслідування обставин трагедії, перерахувати місячну зарплату народних депутатів сім’ям постраждалих. А на прес-конференції у Львові вона заявила, що Президент України Леонід Кучма, як головнокомандувач Збройних Сил України, повинен піти у відставку.
Натомість лідер Компартії України Петро Симоненко і лідер партії «Демократичний союз» колишній секретар РНБО Володимир Горбулін виступили проти політизації львівської трагедії.
П. Симоненко в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» розцінив те, що трапилося, як «закономірний підсумок безгосподарності, безвідповідальності та нехлюйства, що панує в Україні останні десять років». Однак він закликав «не проводити на людському горі політичні акції». В. Горбулін заявив, що трагедія на авіашоу у Львові у жодному разі не повинна використовуватися політичними силами для досягнення своїх цілей. «Це трагедія для всіх, і я готовий виступити опонентом, щоб заперечувати політичний аспект у тому, що сталося під Львовом», — сказав він.
Лідер фракції «Наша Україна» Віктор Ющенко у співчутті, висловленому рідним загиблих унаслідок авіакатастрофи, наголосив, що чекає від слідства «чесної відповіді про причини аварії літака, чому люди, які прийшли відпочити і подивитися на досягнення української авіації, стали жертвами чиєїсь недбалості».
Екс-міністр оборони України, народний депутат Олександр Кузьмук вважає, що причиною трагедії у Львові стала службова недбалість. В інтерв’ю «Інтерфаксу» він не виключив можливості відмови техніки. «Це скажуть лише експерти, але я підтверджую, що техніка в Збройних Силах України застаріла, і про це я говорив на Раді національної безпеки і оборони України, засідання якої відбулося за добу до трагедії. До чого призводить такий стан техніки — ми побачили наступного дня», — сказав О. Кузьмук. Колишній міністр назвав те, що трапилося, «найсильнішим ударом по авторитету ЗСУ», після якого їм «ще довго доведеться відновлювати авторитет і чесне ім’я».