Підприємство «Луцькводоканал», якому мешканці обласного центру заборгували майже п’ять з половиною мільйонів гривень, несподівано підвищило вартість своїх послуг на 25 відсотків. Відтак за один кубометр питної води, разом із водовідведенням, городяни платитимуть гривню сім копійок. Зазначу: щомісяця пересічний лучанин споживає понад шість кубометрів води.
Цей непопулярний крок мотивують зростанням вартості електроенергії. Витрати «Луцькводоканалу» збільшилися майже на 60 тисяч гривень на місяць. І підприємство вже заборгувало енергетикам 2 мільйони 600 тисяч гривень за спожитий струм.
Ситуація невтішна. До того ж кількість прописаних лучан, які й сплачують за послуги водогосподарників, неухильно зменшується. Лише минулого місяця кудись поділися понад 600 абонентів водоканалу. З’ясувалося, що хитруни прописуються в селі, а живуть у Луцьку і, зрозуміло, споживають «безплатну» воду. Якщо врахувати, що прибутки «Луцькводоканалу» на 80 відсотків залежать від оплати населення, то вода у кранах городян може пересохнути вже на початку серпня нинішнього року.