У США розорилася компанія, через яку користувалося Інтернетом ледь не півсвіту! Це банкрутство продовжило низку корпоративних скандалів, які стали основною причиною обвалу курсів акцій на світових фінансових ринках. Телекомунікаційний гігант «ВордКом», удвічі більший за «Енрон» та вчетверо — за «Глобал Кроссінг», став найбільшим економічним крахом за всю американську історію. Тому природно, що події навколо «ВордКому» — тема номер один на шпальтах світової преси.

«ВордКом» — остання у низці ефектних невдах серед технологічних компаній США, якими колись так захоплювалися, — наголошує «Файненшел таймс». — Ця компанія є втіленням початку дев’яностих, коли фінансове зростання досягалося через агресивне придбання інших компаній, а стрімке піднесення закінчувалося падінням, спричиненим таким само агресивним способом ведення бухгалтерії».
«Це банкрутство, останнє у приголомшливій серії корпоративних колапсів, було очікуваним», —запевняють журналісти «Чикаго триб’юн». Боргові зобов’язання «ВордКому» загалом становлять 65 мільярдів доларів. Деякі кредитори вже висунули заявки на відшкодування близько 21,1 мільярда долларів».
Перевіркою з’ясовано, що 25 червня компанія неправдиво зарахувала до статті витрат 3,85 млд. доларів, що вплинуло на збільшення цифри прибутку. Однак ще до того, як було виявлено це зловживання, впевнені журналісти «ЧТ», «ВордКом» уже поглинуло фінансове безладдя.
Кредитори пообіцяли не блокувати поки роботу компанії, тому користувачі Інтернет-послуг від «ВордКому» (а їх — півсвіту!) не матимуть жодних незручностей, запевняють працівники збанкрутілої компанії.