Дванадцять років готує фахівців Міжнародний інститут менеджменту (МІМ). Днями тут вручали дипломи випускникам програми магістри бізнес-адміністрування (МБА). А в 1990 році дипломи МБА отримало всього 29 слухачів. Та, розвиваючись, суспільство підвищує вимоги й до фахівців. Звісно, й керувати треба професійно. Тож не дивно, що студентів щороку більшає. Нині вручено вже тисячний диплом магістра бізнес-адміністрування.

Керівництво закладу постійно працює над вдосконаленням. Так, з 1996 року тут запроваджено програму МБА для фахівців фінансового сектора, яка виконується спільно із американськими колегами. До викладання залучають іноземних професорів та спеціалістів банківської справи. До того ж студенти мають змогу протягом двох тижнів стажуватися у фінансових установах США. До речі, майже 40 відсотків з них — керівники вищого та середнього управлінського рівнів українських спільних підприємств та іноземних представництв. Тож отримані знання закріплюють на практиці. Спостерігається й інша приємна тенденція: якщо в перші роки фінансування програми здійснювало Агентство США з міжнародного розвитку, то тепер за навчання сплачують замовники — українські клієнти.
Яскравим свідченням успіху стала поява нових корпоративних програм. Приміром, в 2001 році один з найбільших банків України — АППБ «Аваль» став замовником такої для свого персоналу. Його президент Федір Шпиг зазначив: «Ми вибрали саме цю бізнес-школу, тому що вважаємо її лідером бізнес-освіти і поділяємо її філософію безперервного навчання впродовж життя».
А викладацький склад МІМу вірить, що з цього року в українській економіці почнеться новий відлік. Адже більш ніж тисяча магістрів бізнес-адміністрування внесе свої якісні зміни в імідж держави, яка незабаром стане рівноправним членом міжнародного співтовариства.