Масштабну операцію провели волинські прикордонники разом з міліцією та співробітниками СБУ. Лише упродовж трьох діб було затримано понад 40 нелегальних мігрантів.
Першу групу шукачів кращої долі — десятьох афганців — знайшли у помешканні господині з села Струмівка Луцького району. Напівголодні й обдерті азіати тулилися в невеличкій кімнаті, очевидно, кілька днів чекаючи на провідника. 11 «туристів» із далекого Китаю виловили у густому лісі, що неподалік прикордонного селища Щацьк. Нелегали вже готувалися до штурму україно-польського кордону.
А за якісь півдоби на лісовій дорозі тієї ж місцевини міліція наштовхнулася на залишений легковик «БМВ» з білоруськими номерами. За кермом нікого не було. Проте в салоні збилися докупи... аж 12 нелегалів: восьмеро в’єтнамців і четверо індійців.
Ще двоє «туристів» з Ірану потрапили до рук прикордонників неподалік міжнародного пункту пропуску «Устилуг». Діяли нелегали напрочуд примітивно: найняли таксі у Нововолинську і попросили водія відвезти їх до річки на кордоні з Польщею. Тепер сьорбають юшку в камері приймальника-розподільника. А прикордонники продовжують прочісувати ліси, сподіваючись відловити чергову групу нелегальних гостей.