Аграрії трьох південних районів Сумщини — Роменського, Недригайлівського та Охтирського — першими в області розпочали сівбу ранніх зернових та зернобобових. Станом на 20 березня ними засіяно більше півтисячі гектарів ярого ячменя. Разом з тим хлібороби підживлюють поля. Паралельно триває закриття вологи, боронування озимих і багаторічних трав.
Нинішнього року посівна площа в регіоні перевищить мільйон гектарів. Левова частка її буде під ярими, кукурудзою та соняшником. Збільшаться площі під гречкою, ячменем і соєю. Не виникне проблем із забезпеченням сумчан картоплею та овочами власного виробництва, повідомляє наш власкор Владислав ЖМУРКОВ.
Тим часом 10 тисяч гектарів засіяно ранніми зерновими на Рівненщині. Це -14 відсотків прогнозованих площ, — повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходьмо.
Як інформує наш власкор Олександра ЮРКОВА, в області підготовлено сім тисяч тонн високорепродукційного насіння ярих зернових та зернобобових культур. А ось міндобрив та засобів захисту рослин поки що, відповідно, 95 та 70 відсотків до потреби.