Пожежу в «Чорнобильській пущі», розташованій у зоні відчуження, локалізовано, рятувальники продовжують гасити осередки займання на цій території.

«Фронт пожежі оточено і зупинено. Ситуація контрольована. Гасіння осередків загорання триває», — повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій. Також, як наголошують рятувальники, «радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень».
На момент, коли верстався номер, на місці події працювала мобільна оперативна група на чолі з виконувачем обов’язків начальника ГУ ДСНС у Київській області П. С. Кісільовим. Загальну координацію дій з гасіння лісової пожежі здійснював тимчасовий виконувач обов’язків голови служби Зорян Шкіряк. До гасіння пожежі залучено 51 одиницю техніки та 305 осіб, у тому числі від ДСНС 39 одиниць техніки (з них 3 пожежні літаки та 2 вертольоти) та понад 250 чоловік особового складу.
Як відомо, лісова пожежа виникла у вівторок, 28 квітня, на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глинка, Лубянка Іванківського району Київщини на площі майже 320 га. Правоохоронці розглядають дві версії виникнення надзвичайної події: умисний підпал або неправильне поводження з вогнем.