На Харківщині відкрито майже 500 кримінальних проваджень, що пов’язані з невиконанням указу про часткову мобілізацію, повідомив прокурор області Юрій Данильченко. Але більшість із них не було доведено до логічного завершення через неякісне юридичне оформлення. «У справах не вистачало документів або вони були некоректно оформлені. Притягти таких осіб до відповідальності не завжди вдається», — повідомив прокурор.


Водночас, за його словами, зараз у місцевих судах розглядається 96 кримінальних справ, з яких 84 — щодо фізичних осіб за ст. 336 Кримінального кодексу (ухилення від мобілізації) і одна справа за ст. 337 — ухилення від військового обліку. Щодо юридичних осіб, які не виконували укази про мобілізацію, ведеться 12 кримінальних проваджень. Порушені справи і щодо працівників військкоматів і лікарів.


Поряд із цим смішно виглядає повідомлення про відправленого на гауптвахту за зрив мобілізаційного плану військового комісара одного з району Харкова. До того ж місцеві волонтери встали на його захист, обвинувачуючи співробітників військової прокуратури у вигаданій перемозі.


Харківська область.