Історія із триразовим підривом недобудованого багатоповерхового будинку на березі Севастопольської бухти, що набула широкого розголосу, схоже, буде мати продовження. Нагадаємо, що основним аргументом «губернатора» Сергія Меняйло на користь зносу 16-поверхової будівлі було те, що майбутнім мешканцям загрожувала небезпека через неякісно виконані будівельні роботи. Всупереч таким твердженням будинок виявився надійним і звалився тільки після третього вибуху, але так повністю й не зруйнувався (спецбригади розбирали його ще кілька місяців).

Схожий сюжет тепер розгортається в самому центрі Севастополя. Тут судові пристави опечатали будівлю торгівельного комплексу «Діалог», що на вулиці Велика Морська. За позовом прокуратури районний суд зупинив діяльність товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельний комплекс «Діалог». Аргументація у правоохоронців така само: будівля зведена з порушенням норм і не відповідає вимогам технічної й пожежної безпеки.


Перспектива втратити своє майно для понад трьох десятків підприємців, які купили ще десять років тому площі в ТЦ, досить реальна. Наприклад, власники квартир у 16-поверхівці, яку висадили в повітря, заплатили за житло по 150 тисяч доларів США й більше, а повернути свої гроші так і не змогли.


Севастополь.