Понад п’ятдесят відсотків школярів на Вінниччині відпочиватимуть нинішнього літа в оздоровницях. Для цього з обласного бюджету виділено на два мільйони гривень більше, ніж торік.


Бюджетним коштом планують оздоровити усіх дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, а також тих, чиї батьки загинули в АТО чи від нещасних випадків на виробництві. До пільгових категорій належать і діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти-інваліди, ті, які перебувають на диспансерному обліку, а також талановита, обдарована шкільна молодь. Їхній відпочинок також фінансуватимуть з місцевої фінансової скарбнички.


Суттєвим недоліком нинішньої оздоровчої кампанії, за словами заступника директора департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Наталії Заболотної, є відсутність фінансування з Фонду соцстраху. Держава також скасувала пільги для дітей-чорнобильців, які проживають у зоні забруднення четвертої категорії. Крім того, зменшили суму коштів на оздоровлення дітей і бюджети районних, міських, селищних та сільських рад краю. Організатори дитячого відпочинку сподіваються, що місцева влада перегляне своє ставлення до цієї важливої справи. Тим більше, що в рамках бюджетної децентралізації бюджети базових рад поліпшили своє фінансове становище.


Вінницька область.