Спробу силового захоплення будівлі ДП «Шахтарськантрацит» скоїла в середу група невідомих осіб. Близько сотні чоловіків спортивної статури приїхали автобусами та автомобілями до офісу компанії, повідомили в медіа-центрі Укрвуглепрофспілки. «Гості» назвалися мешканцями міста, зажадали зміни керівництва державного підприємства і всіх шахт, які входять до його складу, та намагалися прорватися всередину.

За словами голови Шахтарської територіальної організації профспілки Максима Паршина, прибулі активісти організували імпровізований мітинг на сходах адмінбудівлі, ретельно фіксуючи на відео всі свої дії. До учасників акції вийшли профспілкові лідери та директори шахт. Пікетувальники пред’явили претензії до якості побутового палива та заявили, нібито на вугільних підприємствах «процвітають корупція й хабарництво».

Під час розмови з’ясувалося, що жоден із мітингувальників не є працівником об’єднання, а отже, не може отримувати безплатне паливо. Невелика група активістів намагалася спровокувати силове протистояння. Після пікету вугільного об’єднання колона пройшла до міськвиконкому, звідки за п’ять хвилин автобусами та автомобілями виїхала до сусіднього Тореза.

За інформацією медіа-центру профспілки, схожа акція пройшла біля будівлі ДП «Торезантрацит». Вимоги лунали такі самі. Щоправда, мітингувальники поводилися більш мирно і не намагалися штурмувати будівлю, яку приїхали захищати місцеві гірники.

На зборах трудового колективу «Шахтарськантрациту», які відбулися одразу після пікету, працівники підприємства засудили спробу силового захоплення будівлі і звернулися до правоохоронних органів із вимогою притягнути до відповідальності організаторів несанкціонованої акції. На вугільних підприємствах вирішено посилити дисципліну та організувати робітничі дружини.