Туристичний сезон-2015 — у самому розпалі. І вже можна з упевненістю сказати, що для Південної Пальміри він стане рекордним за останні роки. Високий курс долара не дав змоги багатьом співвітчизникам відпочивати за кордоном, а анексія Криму зробила Одеську область єдиним українським регіоном біля моря з розвиненою туристичною інфраструктурою. Саме ці два фактори, на думку експертів, стали визначальними в туристичному бумі цього року.

У самому обласному центрі нині забронювати номер у готелі майже неможливо — все зайнято, готельєри вже приймають заявки на вересень і жовтень. Достатньо пройтися Дерібасівською, щоб побачити багатомовний потік туристів, у тому числі з Європи, а також Молдови, Білорусі і навіть Росії.
Не відстає від обласного центру й так звана Одеська Рив’єра — курортна зона Грибовки, Кароліно-Бугаза й Затоки, яка розтяглася на декілька десятків кілометрів. Попри сотні готелів і баз відпочинку на будь-яку кишеню, про вільний номер потрібно було подбати заздалегідь.
«Ми з сім’єю не бронювали номера, думали, що будуть вільні місця — адже криза. У результаті нам вдалося знайти номер після трьох годин їзди Затокою й відвідування понад двадцяти турбаз! Нам просто відповідали, що місць немає. Наступного року обов’язково бронюватимемо заздалегідь», — розповіла туристка з Вінниці Наталя.
Проте туроператори відзначають, що повністю задовольнити попит на Одесу заважають проблеми з транспортом.
«Нині дістатися до Одеси залізничним транспортом — велика проблема, — розповів директор центру туризму «Південна Ліга» Фазіль Аскеров, — квитків на потяги немає на місяць уперед. Ми звернулися до Мінінфраструктури, щоб організувати додаткові поїзди».
За словами Ф. Аскерова, туристів цьогоріч буде удвічі більше, ніж 2014-го. А із закінченням літа сезон у місті не завершиться. Також фахівці відзначають зростання бізнес-замовлень для проведення форумів і конференцій.

Одеська область.