Київська обласна державна адміністрація та офіційний дистриб’ютор компанії Mobіleye VT (Ізраїль) ТОВ «Квінто плюс» за сприяння торговельного аташе Ізраїлю в Україні Елізабет Соловйової підписали Меморандум про співпрацю, в рамках якого системами запобігання аваріям Mobіleye в Київській області оснащено вісім автобусів, що обслуговують міжміські маршрути Бровари—Київ, Бориспіль—Київ, Коцюбинське—Київ, Підгірці—Київ та Креничі—Київ.

Інноваційне обладнання Mobіleye допомагає водієві в режимі реального часу уникати зіткнення з транспортним засобом, велосипедистом або пішоходом, які рухаються попереду, попереджає про з’їзд зі смуги руху, контролює дотримання безпечної дистанції, розпізнає знаки обмеження швидкості. Завдяки електрониці  аварійність транспортного парку знижується на 80%, а це не тільки підвищення безпеки на дорогах, а й значна економічна вигода для компаній.
Перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе:
«Ми вдячні компанії Mobіleye, яка погодилася безплатно продемонструвати нам перспективи підвищення якості надання послуг з перевезення населення за рахунок використання сучасних технологій. Це дозволить перевізникам відчути переваги таких інновацій, порівняти роботу з ними та без них і зрозуміти, чи потрібно їм це надалі».
Керівник проекту Mobіleye в Україні Алекс Затульський:
«Узгоджено всі технічні моменти, і от транспорт, обладнаний системами Mobіleye, вийшов на дороги Київщини. Пілотний проект триватиме до 20 вересня цього року. Проводитимемо аналіз, контроль та оцінювання майстерності водіїв і їх рівень безпеки керування громадським автотранспортом. Тим самим спробуємо поліпшити ситуацію на дорогах регіону».
Керівник управління інфраструктури КОДА Вадим Галицький:
«Ми намагаємося орієнтувати перевізників на удосконалення послуг з перевезення пасажирів і вантажів. З часом посилюватимемо вимоги, щоб  з’явилася мотивація модернізувати свій транспортний парк і оснащувати його сучасними засобами безпеки, навігацією. Ми розуміємо, що це додаткові витрати, але без них неможливий рух уперед».
Додамо, що реалізація меморандуму полягає, з одного боку, в технічному, інформаційному та консультаційному забезпеченні процесу створення ефективних механізмів управління безпекою корпоративного транспорту, підвищення ефективності робочих процесів, організаційних питань підбору та оцінки персоналу. З другого — в соціальному захисті населення та подальшому економічному розвитку Київської області.
Як переконують учасники, проект є соціально важливим і для Київщини, і для України, він може стати взірцем для наслідування на території всієї держави. Залишається лише побажати: у добру путь!

 

Індикатор SLІ заздалегідь оповістить Вас про обмеження швидкості.

Графіка з сайту www.mobileye.be.