Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт (на знімку ліворуч) під час зустрічі в Донецькій обласній держадміністрації висловив свою підтримку зусиллям, які докладають держава й місцеві органи влади для подолання гуманітарної катастрофи.

 

 

Також обговорювалося будівництво на території області логістичних центрів як шляху подолання кризи, яка виникла в регіоні.


«Такі центри мають на меті надавати фінансові послуги, гуманітарну допомогу, можливість забезпечення медикаментами й продуктами харчування тих громадян, які стали заручниками бойовиків», — сказав Джеффрі Пайєтт.


Посол нагадав, що США вже виділили 62 мільйони доларів саме на гуманітарну допомогу для жертв протистояння на сході України. Водночас він підтвердив, що американські технічні експерти співпрацюватимуть з керівництвом області для реалізації ініціатив зі створення логістичних центрів.


Обговорили також питання проведення майбутніх місцевих виборів. На думку очільника Донецької області Павла Жебрівського (на знімку праворуч), змагальність політичних ідей у регіоні досить умовна, оскільки вона є результатом багаторічного сплетіння влади й бізнесу. Своєю чергою посол США висловився за те, щоб у разі проведення виборів за їх перебігом могли спостерігати представники ОБСЄ.


Донецька область.