«Вибори — скасувати, нинішню місцеву владу — відсторонити» — під таким гаслом у Краматорську відбувся мітинг, у якому взяли участь близько ста представників низки громадських об’єднань. 


Активісти, які вийшли на площу перед будинком Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, вимагали, по-перше, не проводити на контрольованій українською владою території місцеві вибори восени цього року, а по-друге, закликали притягнути до відповідальності тих представників місцевої влади, які допустили війну на Донбасі.


«Ми не проти проведення місцевих виборів, але в нинішніх умовах забезпечити, щоб вони були демократичними, не є можливим», — сказала один із ініціаторів мітингу, керівник Громадської ради при главі Донецької обласної ВЦА Василина Джура.


На думку багатьох виступаючих, нинішні місцеві чиновники у разі проведення виборів восени цього року знову застосують адмінресурс, щоб утриматися біля влади. Цього не можна допустити, і тому вибори треба провести не раніше 2017 року. У ці ж дні депутати області направили лист-звернення до Верховної Ради з обґрунтуванням необхідності проведення виборів на Донбасі саме цього року. Щоправда, імена авторів листа-звернення так і не були названі.

 

Краматорськ 
Донецької області.

 


На знімку: під час мітингу.


Фото надано автором.