Мультимедійну стелу пам’яті на честь земляків, які загинули під час Революції Гідності та у боях на сході країни, створюють у Вінниці.


Роботи тривають на Європейській площі, поруч з пам’ятним знаком героям Революції Гідності й АТО. Символічно, що на цій же площі знаходиться меморіал Слави героям Другої світової війни. На гранітних плитах викарбувано прізвища тих, хто поліг у боях з фашистами. Біля підніжжя монументального пам’ятника солдатам Другої світової палахкотить Вічний вогонь.


— Ми зобов’язані пам’ятати наших героїв, які віддали своє життя заради миру, збереження незалежності держави, заради українського народу, кожного з нас, — зазначив на прес-конференції в. о. міського голови Вінниці Сергій Моргунов. — Слова «Герої не вмирають!» втілимо у конкретну справу — створення мультимедійної стели пам’яті.


На екрані оживатимуть портрети кожного з вінничан, які під час Революції Гідності та АТО віддали найдорожче — своє життя за незалежність рідної держави. Поруч з портретом, крім прізвища, буде коротка інформація про загиблого Героя. За словами керівника відділу оборонно-масової роботи Вінницької ОДА Юрія Мельника, 127 жителів Вінниччини полягли у боях на Донбасі. Ще троє загинули на Майдані Незалежності у Києві під час революційних подій. Пам’ять про них вшанують під час урочистого відкриття проекту, що відбудеться 23 серпня одночасно із відзначенням Дня Державного прапора України.


Вінницька область.