На Вінниччині — 701 територіальна громада. І кожна з них справилася з виконанням бюджетних надходжень за підсумками восьми місяців нинішнього року.


За словами керівника департаменту фінансів Вінницької ОДА Миколи Копачевського, вперше за багато років територіальні громади одностайно добилися виконання місцевих бюджетів. «Наведений приклад є яскравим аргументом на користь бюджетної децентралізації, — наголошує Микола Копачевський. — Так само виконано бюджети 33 адміністративних одиниць, йдеться про 27 районів та міст обласного значення, а також обласний бюджет».


— Не допускайте, щоб отримані кошти лежали мертвим капіталом на рахунках, — зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій у своєму зверненні до керівників територіальних громад. — Використовуйте їх на проведення найнеобхідніших робіт. Бюджетним кодексом передбачено, якщо за підсумками півріччя бюджет виконано на 105 відсотків, кошти можна перерозподіляти.


Керівник області акцентував на необхідності співфінансування з місцевих бюджетів ремонту доріг, що проходять через населені пункти. Маються на увазі не лише комунальні, а й загальнодержавні магістралі. «Громадам на місцях краще знати, на що перш за все треба витрачати зароблене, головне — діяти, щоб люди бачили конкретні зміни від децентралізації, відчували свою причетність до розвитку території», — наголосив Валерій Коровій.


Нагадаємо, на Вінниччині, порівняно з іншими регіонами держави, найбільша кількість територіальних громад.


Вінницька область.