На Вінниччині госпіталізовано 73 студентів-медиків Гайсинського медичного коледжу. Їх доправили на лікування до інфекційного відділення місцевої районної лікарні з симптомами отруєння. Шістьом надали медикаментозне лікування, решта поки що перебувають під наглядом лікарів у терапевтичному відділенні, щоб запобігти поширенню хвороби, адже вони контактували з хворими.


«У всіх постраждалих однакові симптоми захворювання, — повідомив начальник головного управління Державної санітарної епідеміологічної служби у Вінницькій області Олександр Сорочан. — Вони скаржаться на нудоту, блювоту, діарею».


Пацієнтами лікарні стали не тільки ті, хто проживає у гуртожитку. Є серед них і ті, хто винаймає житло. Їдальня коледжу поки що не працює. Що спричинило захворювання, з’ясовують фахівці санепідемслужби та медики. Відібрано необхідні проби, триває їх дослідження. Припускають, що причиною захворювання могла стати ентеровірусна інфекція. Хоча це залишається під питанням, допоки не отримають результати лабораторних досліджень.


Потерпілі продовжують отримувати необхідне лікування.


Вінницька область.