Воїнів, які стали інвалідами у зоні бойових дій на Донбасі, навчатимуть пристосуванню до нових умов життя у «Тренінговому центрі самостійного проживання у громаді людей з інвалідністю», відкритому у Вінниці.

 

Новий заклад починали створювати на грантові кошти Британської ради. До фінансової підтримки долучився митрополит Вінницький та Барський Симеон, надійшла допомога від Українського християнського місіонерського товариства «Обітниця миру», представників бізнесу, сімей інвалідів.


«Особливістю нашого Центру є те, що люди з фізичними вадами зможуть перебувати в ньому разом зі своїми родинами, — каже директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації «Обрій» Світлана Демко. — Період реабілітації і навчання становитиме 5—14 днів. За цей час людей з обмеженими фізичними можливостями навчатимуть жити самостійно і обходитися без сторонньої допомоги, надаватимуть психологічну підтримку».


У дворі центру обладнано спеціальні майданчики для занять спортом. Встановлено тренажер, на якому люди на візках навчатимуться долати перепони, що зустрічаються в повсякденному житті. Крім бійців АТО, новий заклад надаватиме допомогу людям з інвалідністю різного віку.


Вінницька область.