У Маріупольському міському дитячому будинку «Центр опіки» відбувся святковий концерт, на який запросили і групу СІМІС (цивільно-військового співробітництва) сектору «М». Військовослужбовці неодноразово допомагали дитячому будинку, і їхня співпраця триває вже рік. За цей період група майже 60 разів відвідувала заклад та надавала гуманітарну допомогу.

Щоб якось віддячити благодійникам, дітки виявили бажання влаштувати концерт і показати свої здібності. У холі будинку організували виставку власних робіт. Тут і малюнки, і різноманітні плетіння, і вишивка, і навіть саморобні магнітики. Як кажуть вихователі, кожен виріб увібрав часточку душі дитини, яка над нею трудилася, її характер та світовідчуття. А головне — вияв любові і поваги до Батьківщини та її захисників.
Цього року перший дзвіночок пролунав для дев’яти першачків та шести випускників. Усі вони пройшли через різні випробування долі, але саме цей заклад об’єднав і наповнив життя яскравими та приємними емоціями. Тому не дивно, що саме фінальна пісня вихованців «Україна — це ти» зворушила не тільки присутніх жінок, а й мужніх чоловіків — представників групи СІМІС та батальйону «Дніпро». Коли від дітей лине така любов та віра в перемогу — жоден ворог не страшний.
Директор «Центру опіки» Людмила Лазаренко побажала військовим залишатися живими та здоровими і пам’ятати, що на них чекають удома.
— Ми щиро вдячні за вашу допомогу, — запевнила директор закладу. — Нехай ті добрі справи, які ви робите, повертаються до вас і ваших родин сторицею. Ми більше, ніж друзі, ми — одна родина.
Командир групи СІМІС сектору «М» полковник Олексій Тарасенко подякував за запрошення на свято і побажав учням хороших оцінок і удачі в навчанні.
— Від командування сектору «М» і всіх військових формувань висловлюю готовність забезпечити вам мир, щоб ви мали змогу добре навчатися, рости і досягати намічених цілей у житті, — запевнив полковник Тарасенко.
Методист Ірина Андросова згадує початок співпраці з групою СІМІС і зазначає, що завдяки військовим будинок зміг протриматися взимку цього року.
— Закупівельні ціни підскочили в рази, і в нас не було можливості забезпечити себе продуктами та іншим необхідним. Тоді на допомогу прийшли небайдужі військовослужбовці підрозділів СІМІС, батальйонів «Азов» та «Дніпро». Оскільки кількість дітей істотно збільшилася — переважно за рахунок дітей-переселенців — то й потреб побільшало, — каже Ірина Андросова.
Нині «Центр опіки» включає будинок маляти, дитячий будинок та інтернат. Загалом тут налічується 124 дитини різного віку — від немовлят до вже повнолітніх юнаків та дівчат. З початку цього року в будинку з’явилося понад 50 нових підопічних.
Вихованці дитячого будинку, упевнені та налаштовані отримувати нові знання,  приступили до навчання. І попри бойові дії за десятки кілометрів від міста, діти висловили готовність порадувати бійців виїзним концертом у вільний від уроків час.

Маріуполь.

 

 

На знімках: у Маріупольському міському дитячому будинку «Центр опіки».

Фото автора.