Неповторний дар має молодий митець Тамара КОЛЕСНИК з Іллінців, що на Вінниччині. Її портрети, сюжетні картини, пейзажі зі старовинними будівлями і храмами рідного міста закарбовуються у пам’яті глибокою чуттєвістю і душевністю.

 

 

 

За першою освітою пані Тамара — вчитель математики й інформатики, її другий фах — менеджмент організації. 10 років пропрацювала педагогом у школі, ще 6 років — у банку. І раптом згадала про свою любов до малювання. Адже від початку навчання і до випускного класу відвідувала художній гурток. Студентське життя, сім’я, діти, робота згодом дещо відволікли її від творчості. Однак хист до малювання покликав знову.


Перша персональна виставка картин майстрині відбулася у 2007 році у Вінницькому музеї народної творчості. Саме завдяки їй повірила в себе, в свої сили. Тамара звільнилася з банку, пішла на біржу. Спеціалісти служби зайнятості розповіли, що жінка має право на одноразову виплату для своєї бізнес-справи. Не гаючи часу, вона склала бізнес-план і відвідала кілька тренінгів, на яких їй детально роз’яснили, як усе правильно зробити. Вже наступного дня після семінару зареєструвалася приватним підприємцем.


Тепер Тамара створює картини на замовлення. І хоча замовлення бувають не часто, з’явилися й постійні клієнти, які цінують її творчість. Щодо художнього рівня своїх робіт дуже самокритична. Називає себе початківцем, сумлінно вивчає манеру і техніки, у яких працювали відомі митці.


Творчий доробок майстрині — понад сто робіт. Її підприємницька діяльність проходить без будь-яких перешкод, усюди їй допомагають. Найбільше вдячна друзям, які завжди радо йдуть на допомогу. Тамара Колесник каже, що шлях від найманого працівника до підприємця дуже важкий, тому, хоч би як складно було розвивати свій бізнес, треба наполегливо трудитися і шукати натхнення. А його мисткині дарує відчуття щастя.
Зараз пані Тамара навчається в школі іконопису в Києві. Перші її роботи — ікони архангела Михаїла, Святої великомучениці Анастасії, Георгія Побідоносця. Закінчує писати спеціальними фарбами ікону на металі.

 

Фото автора.