Різке зниження врожайності цукрових буряків зафіксовано на Вінниччині: нині з гектара викопують на 136 центнерів корінців менше, ніж у такий само період минулого року (350 центнерів замість минулорічних 486).

Такий спад фахівці пояснюють аномальною спекою, що тривала упродовж літа й продовжилася у перший місяць осені. За цих умов корені «стекли», тому не набрали належної ваги. А ось високий показник цукристості зберігся на рівні 2014-го року. Сонячні дні сприяють формуванню цукру в рослинах.
Копати цукристі почали приблизно в середині вересня. Відтоді на кагатні поля цукрозаводів доставлено 260 тисяч тонн сировини. Переважна більшість надійшла на переробку. На шести підприємствах, саме стільки працюють у сезоні-2015, зварено 22 тисячі тонн солодких кристалів. Торік гудок кликав робітників на дев’яти заводах.
За даними обласної асоціації «Поділляцукор», загальна площа цукристих становить майже 52 тисячі гектарів. Її скоротили порівняно з попереднім виробничим сезоном приблизно на десять тисяч гектарів. Навіть без прогнозів фахівців стає очевидно, що стільки цукру, як торік (430 тисяч тонн), не зварять.

Вінницька область.