У Донецькій області відбулася Декада зайнятості для внутрішньо переміщених осіб. У її рамках тривали різні інформаційні, консультаційні, профорієнтаційні та інші заходи, спрямовані на сприяння в працевлаштуванні громадян, які прибули з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО. У ці дні всіма центрами зайнятості області було організовано виїзні заходи. У місцях компактного перебування внутрішньо переміщених осіб відбулися дні відкритих дверей, семінари, психологічні тренінги, міні-ярмарки вакансій. На кожній з таких зустрічей фахівці служби зайнятості та волонтери надавали соціально вразливим категоріям населення — переселенцям, демобілізованим учасникам АТО, інвалідам, молоді — інформацію, пов’язану із працевлаштуванням, допомагали підібрати їм роботу.


У Маріуполі, Артемівську, Мар’їнці відбулися семінари «Жінка на ринку праці», «Як розпочати бізнес» і «Легальна зайнятість».


Загалом в області у рамках програми «Під одним дахом» соціальні послуги одержали понад 800 громадян. Більш як 700 внутрішньо переміщених осіб взяли участь у міні-ярмарках вакансій. Понад 60 осіб отримали направлення на співбесіду з роботодавцями.

Донецька область.


Фото автора.