До 120-річчя від дня народження Максима Рильського у Каневі відбувся літературно-мистецький вечір.


— За традицією, — розповідає Максим Рильський, онук видатного поета, — ми проводимо у Каневі такий захід кожного ювілейного п’ятиріччя. Цим віддаємо шану світочу національної культури за його незрівнянну прижиттєву Шевченкіану — не тільки літературну, а й невтомну подвижницьку діяльність щодо збереження й вшанування всього, що пов’язано з життям і творчістю «апостола правди і любові».


Як і в попередні роки пошанування Максима Рильського на канівській землі, атмосфера нинішнього літературно-мистецького дійства була напрочуд теплою і урочистою. З щирим словом до шанувальників творчості поета звернувся Максим Георгійович. Мудрі заповіти, слушні настанови Максима Тадейовича, наголосив його нащадок, актуальні й сьогодні, майже через сто літ: «Все записуй в серці молодому...».


Цікавими і пізнавальними були виступи фахівця Держархіву Київської області Рени Коваленко про життя і літературну діяльність Максима Рильського, науковця Інституту мистецтвознавства, фольклору та етнології імені Максима Рильського НАН України Оксани Волошенюк на тему «Максим Рильський і національна ідея», голови благодійного фонду «Тарасова земля» Михайла Іщенка з краєзнавчою розвідкою «Рильський і Канів», поетеси, лауреата премії імені Максима Рильського Віри Носенко.


У виконанні студентів Канівського коледжу культури та мистецтва схвильовано і майстерно прозвучали вірші Максима Рильського.


Черкаська область.