На обійсті Надії Володимирівни Палкіної з міста Радивилів Рівненської області — міні-зоопарк екзотичних пернатих різних видів і порід. Започаткував його чоловік Надії Володимирівни — Микола Федорович — за прикладом родичів, які мешкають на Донеччині.
— Поїхав він якось на свою батьківщину, привозить звідтіля папугу. Іншого разу — фазана. Загалом він мріяв розвести до сотні усіляких видів пташок — свійських, диких, декоративних, незвичних для нашого краю, — розповідає Надія Палкіна. — На жаль, повністю йому не вдалося це здійснити. Уже чотири роки, як Миколи Федоровича немає серед живих. Але його задум, як нібито за заповітом, перейшов до мене. 
З-поміж усього пташиного гурту Надії Палкіній, як сама зізнається, найбільше подобаються павичі. Особливо тоді, коли у них хвости завдовжки до двох метрів. Ці хвости, розпростерті у віяло, — краса неймовірна. Заради неї сусіди готові пробачати навіть прикрість, якої завдають птахи, вилітаючи на тин чи дах будинку і видаючи звідти свій горланистий спів.
— Це було, коли павичі гуляли на волі, — каже любителька природи, — а тепер вони у вольєрі, тут бережу їх, бо нещодавно занадилися на подвір’я бродячі пси і такої шкоди завдали, що й не переказати.  Поволі починаю поповнювати втрату. Три роки поспіль давала приплід папуга. Мисливці принесли яйця диких качок. Підклала їх качкам, і вилупився гарний виводок.  

Рівненська область.

 

 

На знімку: годувати ручне птаство Надії Палкіній допомагають її внучки Кароліна і Роксана. 

Фото автора.