Ситуація на пунктах пропуску в Донецькій області залишається складною. За останній тиждень кількість людей, які мають намір перетнути лінію розмежування, збільшилася майже вдвічі. Щодня на КПВВ «Новотроїцьке» реєструється понад 10 тисяч громадян, які оформили дозвіл на в’їзд та виїзд, на КПВВ «Зайцеве» — до 7 тисяч. Для порівняння: влітку контрольні пункти в’їзду-виїзду перетинали від 3 до 5 тисяч жителів. 
 Ажіотаж, що піднявся, збігся з ротацією прикордонників. Колишній склад прикордонної служби за три місяці встиг здобути досвіду і працював набагато швидше. До всього, на донецьких пунктах пропуску оформляють і луганчан. Навіть відкритий напередодні перехід у Станиці Луганській на ситуацію суттєво не вплинув. — На КПВВ «Новотроїцьке» ми збільшили до 29 кількість контрольних пар, до 9 постів додали в «Зайцевому». Нині це максимально, що можна зробити, — прокоментував ситуацію керівник області Павло Жебрівський.
Зараз обласна влада ініціює відкриття ще одного КПВВ поблизу Курахового — відповідний лист спрямований в Антитерористичний центр і штаб АТО.

 Донецька область. 

Фото сайту vse-zdes.ua