Шахти на підконтрольній Україні території Донецької області будуть об’єднані в єдину державну вугільну компанію. Про це заявив керівник Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський під час зустрічі з активом Профспілки працівників вугільної промисловості України.


За словами Жебрівського, йдеться про повернення вугільних полів і Центрально-збагачувальних фабрик у розпорядження шахт і державну власність, а також про їхнє входження в структуру нової компанії.


«Поки працюють державні вугільні підприємства — це стабілізуючий чинник на енергетичному ринку України. Якщо відбудеться корпоратизація, то в одні руки ніхто шахти не віддаватиме», — зазначив глава області. Одночасно він нагадав, що державна підтримка галузі не може тривати вічно, рано чи пізно дотації зупиняться.


«Якщо в нас є підприємства, які ніколи не вийдуть на прибуткову діяльність, значить потрібно їх розформовувати. Але тільки попередньо створивши нові робочі місця і запропонувавши людям альтернативу», — підкреслив Павло Жебрівський.