У районі лінії розмежування тривають роботи з розмінування полів для забезпечення доступу ремонтних бригад до ліній електропередач і газогонів, раніше пошкоджених через обстріли бойовиків. Але цього тижня відновлення газогону припинили через посилення обстрілів терористами з боку тимчасово неконтрольованої частини області. «Загалом саперам необхідно пройти майже 900 метрів уздовж пошкодженого газогону, — сказав очільник Донецької області Павло Жебрівський (на знімку другий ліворуч) під час відвідування району розмінування. — Через те що за добу в області було зафіксовано понад 90 обстрілів на лінії розмежування, ремонтним бригадам у допуску відмовлено. Нам потрібно ще десять днів, щоб відновити газопостачання Мар’їнки й Красногорівки. Майже 15 тисяч мешканців залишаються без тепла».

Донецька область.

Фото прес-служби Донецької обласної ВЦА.

***

На сьогодні в Донецькій області діють чотири контрольні пункти в’їзду-виїзду. Щодоби прикордонники оформлюють понад 17 тисяч осіб, які перетинають лінію розмежування в обох напрямках. За інформацією керівника Донецької обласної ВЦА Павла Жебрівського, протягом останніх двох діб з боку тимчасово окупованої території посилилися обстріли саме пунктів пропуску, а також об’єктів інфраструктури.
«У Гранітному розбили трансформаторну підстанцію, і тепер мешканці селища залишилися без електропостачання. На жаль, у бойовиків є інформація про розташування об’єктів, які впливають на життєдіяльність населених пунктів, а також місця перетину. Луплять прицільно переважно по них», — зазначив очільник області.